Pages

Wednesday, December 28, 2011

Koi jelajah Taman Negara Pahang yok!!

Assalamualaikum and konbanwa minna ^_^

Ni cerita zaman purba punya baru nak post.. lama betol aku nak amik masa nak buat entry ni sampai beruban rambutku sudah.. KENAPAKAH?? Adoiyai== harap korang tak bosan baca karangan SPM yang dah karat ni ok.. SELAMAT MEMBACA SEMUA!! ngeh3 =D 
Acara mencabar kemampuan diri di hutan telah berjaya dilaksanakan… walaupun badan koi agak SEHAT.. Terlepas gak lah wei koi mendaki menggelongsor bagai kat Taman Negara Pahang nun.. haha.. (bangga2 ^^) Anyway.. sebelum koi nk start menggebang.. koi nak berterima kasih kepada sahabat koi Adib dan Fazli yang tak putus2 ajak koi join event camping bagai ni kan.. akhirnya tercapai juga impian koi nk brjalan sem ni.. thanx very much! hehe.. dan tak lupa juga kepada budak2 SCOUT SHARK ROVERS PSAS yang join sekaki bergembira, bersedih, bergurau dan sebagainyalah.. korang memang the best!! kenangan MANIS dengan korang takkan koi lupakan sampai bila2.. haha^_^


Julung2 kalinya koi join aktiviti macam ni.. so selama 20 tahun koi hidup.. koi berjaya mencabar diri sendiri menjelajah flora dan fauna yang meluas di negeri Pahang yang serba indah ni.. (ayat memang taknak kalah en budak sorang ni.. adoiyai) tapi yang menariknya kali ni kami menjalani kehidupan didalam hutan selama 4 hari 3 malam dalam keadaan cuaca lembab yang nak tak reti2 kering.. kerap sangat hujan.. bayangkanlah.. mencabar woooottt.. haha~~

Kami start memanaskan punggung dalam bas sejak dari jam 8 pagi.. semua peserta dengan muka bangga tayang gigi kat bus stop behrang 2020 seawal pukul 7.00 pagi.. rupa2nya bus bergerak pukul 8 a.m!!! bertuah bet0l.. so.. koi dan pakyeh(bukan nama sebenar) duduk menunggul 1 jam bagai orang separa gila.. adoiyai.. perjalanan kami dari Behrang sampai Taman Negara Pahang dalam anggaran 5 dan 6 jam je.. tu pun belom tambah tolak masa stop kat R&R Genting Sepah dan kat Jerantut.. sekejap sangat kan.. driver bus sangat agresif… memang tak boleh nak tido dengan tenang dalam bus tu.. sangat laju dan lap dia tak smooth.. walau pun tak tenang, aku berjaya tido tahap mumia sampai ke destinasi.. wakaka XD

Trip kali ni aku agak teruja pasal kami ambik konsep besederhana di dalam semua perkara.. tapi kan.. kalo nak ikotkan kem kali ni sangat meriah dari biasa ^_^ (walaupun ditemani dengan hujan dan petir) haha XD Kami semua menginap dalam khemah yang serba uzur di campsite yang berdekatan dengan sungai yang amat deras arusnya. Kelajuan arus dalam 50km/h (kuat dowh!!).. so jauhilah dari sungai tersebut.. ngee~~ manakala masakan pula semuanya self service hasil dari pungutan sponsor PSAS dan rm80 dari setiap ahli. h0h0.. malas nak gebang panjang sangat lah jadi b0san nanti abes punah career aku.. kita JUMP terus kat gambar bawah ni apa aktiviti yang aku tempuhi selama 4 hari tersebut.. ZaazzzZ!! 

Friday, November 11, 2011

Giveup huh??

Assalamualaikum w.t.h and moshim0sh readers..

Sekarang tepat jam 5.30 pagi bertempat di rumah 69, behrang 2020, Perak, Malaysia.. menjadi burung hantu (part time) dikala bulan mengambang.. dengan diiringi alunan dengkuran yang lunak dan merdu dari ahli 69.. bagai mengalami peperangan yang dasyat!! (adoiyai T_T).. Dah macam buat novel la pula.. haha..

Actually sekarang aku baru je lepas RAJINkan diri membuat persediaan awal (kononnya lah!!) untuk final exam next week.. tik! tok! tik! tok! dah tinggal tiga hari je lagi nak exam.. cepatnya masa berlalu!! WAAAAA!!(nampak sangat study last minit) adoiyai ~ padan muka kau shezwan.. ni lah makannya.. PANG! dah leh bayang dah kena belasah dengan family aku lepas ni.. ngee X_X


Back to the point.. subjek sem kali ni memang killer yang amat tahap gaban betul lah .. memang dah leh nampak dah cerah ke gelap masa depan aku bila tengok past year final paper tadi.. (harapan nak dapat dekan) wuuu T_T.. Tambahan pula exam kali ni setara semua paper sama kat setiap politeknik.. Wallaweh!! dah macam kembali zaman SPM la pula.. memang masak lah aku nak jawab nanti.. T_T

Tapi Alhamdulillah kami dapat atasinya dengan jayanya.. Kami telah cuba terapkan setiap sem dan akhirnya ianya masih berhasil!! Its a miracle lor.. haha!! Petua ini memang khas untuk student yang kerap stress.. rahsianya.. JENG! JENG! JENG!


*mandi hujan dapat mengurangkan tension dalam diri - petua dari Prof.S.. LOL

Ohoi!! just kidding~~ jangan ngada2 nak ikut petua ni.. tak pasal2 aku pula yang kena saman dengan parents korang.. HAHA! but Its kinda FUN lor!! hontoni ^_^ ngee.. anyway.. the main point is.. untuk peringatan bersama..

DONT EVER GIVEUP!! 

Setiap dugaan pasti ada jalan penyelesaiannya.. walau besar mana pun dugaan tersebut.. tabahkan diri dan terima dugaan tersebut dengan hati yang terbuka.. Rezeki takkan datang bergolek melainkan kita yang usahakannya.. Jadi berusahalah sebaik boleh dan sekiranya tidak mampu pintalah pada yang Esa.. InsyaAllah.. Kita mampu mengubahnya menjadi lebih baik =D

p/s:  for all candidates.. tak kesah la budak SPM, IPT or etc.. Good Luck and All the Best yaaawW!! jangan lupa doakan aku gak ^_^
(new entry will be update after 24 November and above.. hehe.. Jaa ne!!) 

Saturday, July 30, 2011

Kenali Cinta...


Assalamualaikum and moshim0sh semua!!

Hai semua..! wat sementara waktu ni aku nak share dengan korang semua artikel dari sahabat aku yang tak putus-putus menasihati aku supaya menjadi orang yang berguna dan soleh. Dialah antara sahabat yang banyak membimbing dan membuka mata aku sejak dari sekolah menengah sampailah sekaranag. So.. kita skip dulu ye sambungan cerita pasal holiday aku sebelum ni readers.. 


Thursday, July 21, 2011

Holiday Medan Trip (Part 1)


Assalamualaikum and moshim0sh!!


Dalam Part 1 kali ni aku nak share dengan korang tempat2 yang aku jelajah selama 4 hari 5 malam aku dinegara jiran Indonesia. Apa yang aku cuba terang kali ni bukan mengikut fakta hitam putih or dari maklumat internet. Tapi mengikut pendapat (yang tak berapa sure sangat lah) yang dapat aku rasa dari segi niat, percakapan mahupun perbuatan sebagai musafir sementara di sana. So.. kalau ada perkara yang tak betul mengenai keterangan aku lepas ni.. sila-silalah memberi komen yaaawwW! Anyway nak tahu ada apa kat Indonesia? Jom kita explore bebeh.. ^_^

Monday, June 13, 2011

Langit? Darat? Laut?? semua udah ku rasa.. eppy2!! n_n


Assalamualaikum and Konniciwa semua... n_n

Wah.. lama sungguh daku meninggalkan blog usang aku ni.. dah siap bersarang tebuan lak.. Adoiyai~~ Sorry sangat2 ye korang sebab lama tak update dan skodeng2 blog korang.. Actually aku dah lama berjauhan dengan lappy kesayangan aku ni.. Maklumlah cuti panjang kan. Parents aku ni pun plan lah nak wat Family trip bagai.. So.. tidak kesampaian lah hajat aku nak online.. h0h0.. Udah2..! Watpe aku nak ungkit mengungkit benda yang lepas ni. Bukan korang nak ambil taw pun kan.. daripada aku terus carut mencarut bagai.. lebih baik kita kembali pada topik entry kita kali ni...

Burung besi yang aq naek "Concored".. (nampak sgt aku tipu.. haha)

Yeah!! memang betul pun. Family Trip kali ni aku dah dapat merasa 3 jenis transport dalam masa 2 minggu.. h0h0.. Seronok wei.. serious tak tipu! Dapat naik binatang 4 kaki bulat(kereta lah).. naik burung besi(kapal terbang lor).. dan itik bermotor(bot nelayan dan seangkatan dengannya).. haha XD Tak kesah lah korang nak cakap aku "Batak" ke ape.. yang penting aku dah puas dapat rasa semua dalam jangka masa yang singkat ni.. ngee~~ Entry kali ni aku just nak wat Intro kat mana "Family trip" aku wat selama 2 minggu ni.. Nak taw?? cuba skodeng gambar2 kat bawah ni....

V
V

Thursday, June 2, 2011

"Parkour and Free running" best bro!!


Assalamualaikum, salam 1 Malaysia, salam Pengakap and moshim0sh!!^^

Wah.. bukan maen panjang greeting aku malam ni.. buang tebiat ke ape.. yang takleh blah leh lak sesat "salam pengakap" tu.. adoiyai~~ Udah2!! aku update ni bukan nak sembang pasal greeting ni ye.. h0h0.. Sebelum aku mulakan aku nak tanya dulu.. korang pernah taw or terdengar kat mana2 ke pasal sukan Parkour ni?? Aku sure sangat majoriti laki taw walopun sedikit manakala perempuan memang tak pernah taw or dengar pun pasal Parkour ni.. betol kan? kan?? Kalau nak taw.. kita saksikan video dibawah ni..

Tuesday, May 24, 2011

Pengalaman 23 Mei...


Assalamualaikum and konbanwa minna!!

Hai semua.. kali ni aku nak berkongsi keseronokan aku bersama membe2 di Time Square semalam.. Iaitu pada hari Isnin, 23 Mei 2011.. Memang enjoy lah keluar dengan dorang ni.. maklom lah.. Bukan senang nak dapat meluang masa kita dengan membe2 lama ni.. Nasib lah sekarang ramai yang tengah cuti sem.. haha.. Tapi takdelah seramai yang korang sangkakan.. dalam 11 orang macam tu je yang join gi hangout ni.. 9 kumbang 2 bunga.. haha..



Saturday, May 21, 2011

Hentikan keje Part time jadi Burung hantu!!


..Assalamualaikum and moshim0sh semua..^_^
Sejak aku masuk dalam dunia IPT ni memang tak pernah miss lah jadi burung hantu dikala bulan tegak terpacak diatas kepala sambil diringi dengan suara dengkuran yang serba lunak dan merdu.. ^o^" haha.. Standard deviation lah.. sekarang en dah banyak hiburan.. tambahan lak bile ada internet.. memang confirm2 depan laptop je lah memanjang.. sampai sub0h pn terlewat.. (kadang2.. hehe) kalo seminit dua takpe.. ni sampai berjam2 terlepas.. ape kes?? bukan setakat suboh gajah.. title Sub0h Dinosaur pun leh pegang taw.. adoiyai~~  


Mama aku selalu pesan.. "Jangan tido LAMBAT shezwan!!" kalo nak ikotkan nak tercabut kedua-dua telinga aku ni.. ngee.. tapi aku pelik gak lah.. teruk sangat ke effect kalo selalu tido lambat ni..? Nak tahu KENAPA? Jom kita explore artikel kat bawah ni yaawwwW! =D

Saturday, May 14, 2011

New Naruto Opening song.. Sugoi!!


Assalamualaikum and konniciwa..


Setelah sekian lama ni merupakan entry kedua aku citer pasal anime.. Tapi aku malas nak taip sinopsis anime ni sebab ramai dah tau dan gilers ngan anime yang paling famous ni.. sedangkan nenek aku pun minat bebeno dengan anime ni apatah lagi aku.. tak lain tak bukan mestilah Naruto Dattebaiyou!! haha.. 

Actually aku nak promot lagu opening dia.. 1st time aku dengar pergh!! memang the best lah gua cakap lu.. (kalo ikot minat aku lah.. haha) Papew hal kita layan dulu sama2 "Opening baru Naruto Shippuden" sebelum aku mencarut menggebang dalam entry ni..


Wednesday, May 11, 2011

Ketagih Sinetron Indon...


Assalamualaikum and moshim0sh readers...

Aishiteru by Zivilia band

Wah.. Lagu Indon dah maju woo sekarang.. selalunya sesebuah lagu tu just campur dengan bahasa English.. tapi band Indon ni lain sikit.. Kalo korang perasan dia ada guna sedikit bahasa Nihon.. antaranya macam..

aishiteru = I love you
Kimita tuoku kitemo = Eventhough you far away..
Kiminoi shuaga sinagaru kara = I always remember you..
Shiniteruyo = believe it..

Aku tak sure lah romaji Nihon ni betul ke tak.. aku maen petik je dari lirik dia.. Kalo ada perkataan romaji yang silap tolong tegur ye.. aku pun still learning nihongo ni.. h0h0.. Actually lagu ni aku tau dari sinetron yang baru keluar dalam astro Ria, Sinetron Cinta Melody mula setiap hari Isnin sampai Jumaat, jam 6.30 petang sampai 7.30 malam.. Sinetron ni notbad lah.. kesah cinta lah katakan.. haha 
(terkantoi lak yang aku layan citer Indon) adoiyai~~



Tuesday, May 10, 2011

5 Perkara Kecik Mr.Shez...


 Assalamualaikum and konbanwa readers..^_^

Yeah.. sempena petang serba panas kemarau terik menyilau ni.. aku nak wat kaco tag-mengetag orang.. Lantak kome lah nak kecek gapo (kan da kuar sleng Klate aku) Moreover mood aku sekarang ni pun dah terbang jauh melayang sampai tak ada idea nak post entry untuk hari ni.. (nampak sangat aku tengah bosan takde keje nak wat.. adoiyai~~) Anyway.. thanks to miss Dedet kerana telah berjaya bagi sedikit cahaya dalam kepala otak aku yang serba gelap nak wat entry baru.. haha..

  
Actually aku telah ditag oleh miss Dedet pagi tadi.. katanya aku kena jawab kuiz 5 perkara.. So aku terima cabarannya dengan muka yang serba confident lagi berani.. Cehwah!! bagos tak ayat aku?? (jangan bajet sangat shez!!) Gomen~~ Sebelum aku jawab kuiz 5 perkara tu, aku nak promot serba sedikit dulu orang yang mengeTAG aku ni.. haha..

Monday, May 9, 2011

"nak Biodata !!"


Assalamualaikum and moshim0sh!!

Tiba2 terlintas dalam kepala otak aku nak post pasal kesengalan aku ni kat korang.. teringat lak aku time zaman 1990-an dulu (macam dah tua sangat lah plak) haha.. Rasanya.. bukan2.. Memang korang pun pernah wat benda alah ni time zaman kehingusan korang.. kan? kan? kan? mengaku je lah.. tak yah nak nyorok tersipu-sipu malu disebalik kain orang.. hehe..

 
Dulu kat sekolah bila kita nak berkenalan dengan membe baru bukan maen payah.. Especially dengan perempuan.. nak kene bersurat kapal terbang bagai.. Malu2 kambing lah katakan.. nak mintak nombor takde hp lak.. (wah!! jauh tersimpang sampai terus mintak no.) gatal beno tu namanya.. Try punye lah try nak kenal dengan lebih rapat lah kan.. tiba2 terus senyap membisu tak berkata apa2.. Alasannya "malulah nak tegur perempuan, takde pengalaman " aiya~~ Last2 alternatif yang paling berkesan kasi buku Biodata..

Alahai~~ kadang2 aku segan gak wat keje2 camni.. Ye lah.. mintak biodata2 ni kan keje bebudak perempuan. tapi aku still megah menebalkan muka meneruskan pengumpulan biodata kawe2.. (paling banyak girls punye lah.. haha) yang tak leh blah buku ala-ala diari bebudak lak.. warna warni hias bagai.. Adoiyai~~ kadang2 aku sendiri pun tak nak ngaku aku lah budak yang wat semua tu.. hampeh 0_0".. 

Friday, May 6, 2011

Where Sensei? We need you!!


Assalamualaikum and konbanwa readers..

Entry kali ni aku wat khas untuk sensei2 sedunia termasuk ko "Keyri" yang bakal menjadi pendidik satu masa nanti. (memang gelap lah dunia ko nanti keyri.. haha.. XD) Aku pun minat gak nak jadi sensei ni.. keje relax je kasi homework, tanda buku latihan and paper exam, then dapat cuti macam budak2 skolah.. Simple kan?? Maybe aku apply time aku tua nanti kot sebab sekarang ni hati aku lebih kat engineer lah.. sorry ye mama papa sebab tak dapat teruskan tradisi family ni.. haha^_^


Guru seperti yang kita tau ibarat ibu dan bapa kita time skolah, bla.. bla.. bla.. itu lah guru yang ramai orang tafsirkan time zaman kehingusan dulu.. tapi korang taw ke pengorbanan guru ni macam mana? peritnya dalam melayan segala karenah pelajar2 yang agak "BAIK" kat sekolah macam neraka tu?? Then tak cukup dengan tu kita lak suka2 carut mencarut kat cikgu.. (aku lah tukang carut tu.. haha) Ada pernah terlintas ke dalam fikiran kita bagaimana perasaan insan yang bernama GURU ni bila dilayan sebegitu rupa?? Sama2lah kita bermuhasabah diri ye readers.. ^_^

Thursday, May 5, 2011

Hikmah hilang sementara dari Alam Maya


Assalamualaikum and Oyasumi semua.. =_=zzZZ

Pang! Pang! Pang! bang0n3!! bulan tegak kat atas kepala pun nak membuta lagi ke.. tak habes2 buat tahi mata dan peta dunia kat bantal korang en.. bukan nak ajak aku join skali.. aiya~~ nampak sangat aku takde keje nak kaco korang malam2 buta ni.. (padahal aku kene insomnia.. hampeh) haha.. 


Wah.. dah 3 ANGKA woo follower aku.. tak sangka lak ada yang klik butang follow time aku menghilang.. Agak laku gak carutan ngarutan bagai dalam blog aku ni en.. Arigato na minna..!^_^ ni yang wat aku lebih bersemangat ni.. (bangga3) haha.. XD


Kenapa aku menghilangkan diri lama sangat?? Main nyorok2 ka??

Wednesday, April 27, 2011

Dream...


Assalamualaikum and moshim0sh!!
Alloha!! Konbanwa readers.. ^_^ long time not ketemu.. kabare genkidesu ka??
(habis rojak bahasa ko guna ni shez. Hancur2! ngeng~~) Gomen ne~~ 
Straight to the point je lah.. o_O


Dream = Impian(search kat google translate.. haha), semua orang ada impian dan tujuan masing2 untuk mencapai sesuatu perkara. Ada impian nak jadi orang yang berjaya.. Ada yang sanggup buat apa sahaja demi kebahagiaan seseorang.. dan ada gak yang nak jadi superhero macam Kamen Rider..(aku ler tu) macam2.. adoiyai~~ haha.. tapi jangan bagitau aku lak yang korang takde impian langsung dalam hidup.. (better bunuh diri lah lagi bagos!! jahat tak aku?? XD)

Tuesday, April 26, 2011

Pesanan buat si Dia...


Assalamulaikum and Moshim0sh!! ^_^


Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..

Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..
Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia.. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...


p/s:  InsyaAllah.. Amin..^_^

Monday, April 25, 2011

"hafizzainal's contest - senyuman mahal "


Moshim0sh semua!!!^_^

Actually aku baru je nak merajinkan diri menerjah.. menyemak dan menumpang tandas kat blog korang.. tiba2 ternampak lah plak contest ni.. wah ni 1st time aku nak join contest wo0.. Shez yang pelik tapi benar.. haha.. yang menarik tentang contest ni dapat mempromosikan senyuman termahal anda.. ngee.. kalo nak taw dengan lebih lanjut klik je banner contest ni.. h0h0..
korang tak pernah nampak senyuman mahal aku kan.. now I'll show u alls my great smile.. haha^^
(lepas tunjuk ni dikira dah murah lah senyuman aku en.. wuuT.T)

Pic ni diambil oleh sahabat aku, Sahar Aliff yang tengah final exam sekarang ni.. haha.. padan muka ko.. ngee~~ woo... actually pic ni takdelah menarik mana.. tapi senyuman ni lah yang paling susah nak dapat.. time ni aku nga lepaking ngan mamat bersongkok sebelah ni.. senyuman ni aku pun tak taw camner leh jadi macam tu.. maybe time tu membe aku tgh wat lawak kat depan aku kot.. (lupa dah.. aiya) tapi seriously 1 pic ni je yang ada senyuman macam ni.. bukan senang woo.. perlukan latihan yang banyak gak nak dapat.. haha.. ^^
Aku suggest capyqa, keyri, and dedet paling amat sesuai join contest ni sebab senyuman korang sweet sangat tapi takleh kalahkan aku lah.. haha(poyo je shez ni).. yang penting SB.. aku ada peluang tak nak kalahkan ko?? hehe.. =P

p/s:  jom kita nyanyi sama2.. Senyum Seindah Suria yang membawa cahaya.. hehe =)

Ikut membabi buta...


Assalamualaikum and konbanwa...

Wah.. dah berhabuk lak aku tengok blog aku ni.. Gomen ne.. aku perlukan masa lor nak update blog ni.. maklumlah sebok memanjang 
(padahal otak jam tak taw nak update entry ape) aiya X_X.. 

Haa.. terlupa lak.. kepada sesiapa yang dalam musim kemarau final exam sekarang ini.. Good Luck and All the best for u all!! Ganbatte Kudasai ne..^_^ tapi kalo tak confident gak.. relax udah.. Next sem leh repeat lagi.. haha.. ( Jahat tak aku??) just kidding.. ngee..=P

seram tak aku?? wakakaka XD

Entry kali ni aku nak share pendapat aku tentang sebuah lagu ni kepada korang semua especially kepada sesiapa yang Gilerrres and Taksubbers dengan korea bagai.. (entah apa2 lah ayat yang shez guna ni.. aiya ~~) sebelum itu.. layan video ni dulu yaawwW!!
 


Friday, April 22, 2011

Tazkirah pertama di pagi Jumaat...

Assalamualaikum dan Ohaiyou semua!!


Dipagi hari yang mulia ni.. Sebelum bermulanya Khutbah Jumaat.. Aku nak mencurahkan sedikit ilmu yang aku dapat kepada kamu semua yang membaca supaya dapat disampaikan dan diamalkan lepas ni.. InsyaAllah ^_^ Tajuk tazkirah pertama Uzt Shezwan yang kawaii yang ingin dikongsikan adalah... 

"Petua yang diturunkan oleh Imam Syafie"
Actually sebelum gi keje tadi aku selongkar bilik aku yang bersepah tu.. tiba2 terjumpa lah plak nota kecil aku time zaman kehingusan aku dulu. haha.. Bila dibaca ternampak lah plak nota yang aku amik ni.. Maka tercurah-curah dan terpancar-pancarlah idea dalam kepala otak aku yang penuh dengan kegelapan ilmu ni untuk dishare dengan pembaca sekalian.. Marilah sama2 kita ketahui dan amalkan petua2 ini ye...^_^

Thursday, April 21, 2011

Hujan Lebat and Berhemah...


Assalamualaikum and konniciwa readers...!

Pejam celik pejam celik tinggal seminggu lagi aku praktikal kat APS.. Yatta!!!^^ tapi peliknya bila dah nak habis makin banyak lah plak keje yang diberikan.. aiya~~ Sekarang ni pun dah masuk dua hari aku terlibat dalam satu event pasal HVDC kat SACC Convention Shah Alam.. 

tapi Alhamdulillah.. Aku bersyukur sangat sebab akhirnya dapat gak badan aku bergerak dengan aktif.. (nampak sangat aku tak wat keje langsung before this) kantoi sudah.. haha XD

jangan pikir lain bukan ni keje yang aku wat o_O

Tuesday, April 19, 2011

Gelaran "Soulmate"...


Assalamualaikum and konniciwa readers..!

Hampir dua hari jalan2 menerjah.. menyemak.. dan tumpang tandas kat blog korang semata-mata nak cari ilham.. Akhirnya dapat gak idea yang timbul dalam ruangan otak aku yang malap ni.. haha.. Actually aku ada banyak perkara nak share dengan korang tapi tak taw nak wat mana satu.. terus otak aku blank.. blackout tak tentu pasal.. ni pun paksa diri nak wat tajuk kat atas ni.. ngee~~
Soulmate?? maybe gelaran ini dah familiar korang semua dengar dan ada yang dah mengalaminya.. pada aku ni perkara yang terbaru buat aku dan telah diperkenalkan oleh seorang "insan" yang dah lama aku kenal.. hehe.. ^_^ 
(nampak sangat aku ni ketinggalan zaman kan) 

tapi memang itu realitinya.. mana taknya.. gelaran yang aku taw dengan penambahan "mate" kat belakang tu pun macam classmate.. roommate.. teammate dan checkmate!! haha.. So Readers.. pada korang istilah soulmate ni sama ke dengan best friend? or more special than that?? jom kita mencungkil sama2 apa gelaran SOULMATE ni...

Sunday, April 17, 2011

Yossshhaa!!! Bai Bai exam..!

Assalamualaikum and moshi2 readers..

Konbanwa2 semua!! Firstly I'm sorry for the late update.. kalau nak ikutkan aku nak post lepas azab exam semalam. Tapi disebabkan tak tahan punye pasal.. kepala pun pening pusing2 bagai time tu.. terpaksa lah tangguh.. h0h0.. So..!! Izinkan saya mengutarakan laporan aku hari ini kepada anda sekalian.. (formal sikit.. ahaks XD)


Before that, Exam apa ke jadah ko amik ni shezwan?? budak UITM lain pun tak start lagi final taw.. arararara o_O.. Jawapannya.. Rajin2lah korang explore entry aku sebelum ni (Layakke Aku dapat title "KOAM" ni??).. malas aku nak explain lagi.. padan muka..! haha.. =P aku tak cerita lagikan kat mana tempat exam aku ni.. Jemput2lah explore kat bawah ni ye...

Friday, April 15, 2011

Believe it..!!


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Morning everyone!! Di pagi Jumaat ni akal ku sudah di set untuk membongkarkan rahsia yang telah dicungkil oleh aku sejak 1000 tahun dahulu lamanya.. (nampak sangat aku tipu) LOL.. haha.. XD Tapi memang betul pun.. Kali ini aku nak share berkaitan dengan rahsia disebalik manusia dewasa pada zaman kini.. 


Aku yakin korang mesti tertanya2 dan tak percaya dengan statement dalam kajian aku ni.. (bajet professor lak aku ni) dan mungkin korang akan gelakkan aku sebab takleh terima dengan statement aku ni.. So.. Marilah sama2 kita tengok statement aku pasal manusia Dewasa pada masa kini kat bawah ni..

Thursday, April 14, 2011

Violin oh Violin...


Assalamualaikum and moshi2 readers..


Wah.. bukan main merdu sangat mainan vionalis ni.. Teringat zaman aku muda2 dulu.. (nampak sangat aku dah tua) ngee.. Violin..? memang jarang nak tengok orang main violin kat luar sekarang ni kan.. bukan setakat jarang.. memang tak pernah wujud pun kat Malaysia ni.. Mana taknya.. Rakyat Malaysia especially remaja kebanyakannya bermain gitar kapuk sebab senang nak pickup and stylo(betul ke? Err..) 

Wednesday, April 13, 2011

Sabarlah sahabatku..


Assalamualaikum and moshi2 readers...


Sabarlah sahabatku..
Aku tahu ini perit buatmu..
Walaupun aku tidak pernah mengalaminya..
Aku masih dapat rasakan kehilangan yang ko rasakan sekarang..
Peha kanan jika dicubit..
Peha kiri pun merasa sakitnya..
Setiap susah senang kita sudah tempuhi bersama..
Kita bagaikan adik beradik..

Sabarlah sahabatku..
Terima lah dengan hati yang tabah..
Setiap cubaan pasti ada hikmahnya..
Setiap yang hidup pasti akan mati..
Kembali kepada yang Maha Esa..
Maha Adil lagi Bijaksana..

Sabarlah sahabatku..
Bangunlah dari kemurungan mu itu..
Kuatkanlah Imanmu..
Kentalkanlah Jiwamu..
Perbanyakkanlah amalan baikmu..
Supaya dapat menerangi kubur yang gelap itu..
Moga menjadi anak yang Soleh Sahabatku..
Salam takziah buatmu dan sekeluarga..
BERSABARLAH SAHABATKU..


p/s:  marilah sama2 sedekahkan Al-fatihah kepada arwah sahabat saya yang kembali ke rahmatullah 4 petang tadi.. moga arwah berada dalam kalangan orang2 yang beriman.. InsyaAllah..

Bukan DAMN tapi DEM..!


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Ohaiyou semua!! genkidesuka..? ngee (ko pagi2 dah mencarut kan shez.. insaflah kamu) kembali2.. ngee~~ 
Ok!! 1st of all.. Aku berterima kasih sangat amat teramat kuasa 2 kepada semua yang sudi membaca, menjejak, serta meninggalkan pendapat sengal kalian dalam blog aku ni sejak 3 minggu lepas sampailah ke hari ini. Hontoni arigato!! 

Aku sentiasa berusaha untuk membaikpulih segala kekreatifan aku dalam entry yang akan datang.. dan diharap tegurlah anak murid kalian ni(aku lah tu) sekiranya ada salah dan silap.. Onegaishimasu!! Sebab kalianlah sensei yang banyak guide aku dalam alam mayat ni.. InsyaAllah.. hehe..^_^

onegai!!(I'm begging)

please guide me..
Entry kali ini aku nak perkenalkan satu bidang yang aku ceburi sekarang ni.. Maybe.. err.. bukan maybe tapi memang kebanyakan korang tak pernah dengar or tak tahu pasal benda alah ni.. nak tahu bidang apa yang aku amik time diploma ni.. Lets check the dialog down here between me and my uncle..

Tuesday, April 12, 2011

Mengapa Jual Mahal Senyuman Anda???


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Senyum? sekarang ni memang susah nak tengok orang senyum.. Susah sangat ke nak menarik urat pipi dan mulut tu ..? Kenapa mesti murung bermasam memanjang bagai macam burung belatuk?? Mahal sangat ke senyuman tu huh? (banyak betul persoalan aku ni.. terover X_X) haha.. Tak molek gitu.. Buruk beno aku tengok kalau muka tu masam bercuka je.. Kita sepatutnya murahkanlah senyuman kita tu kepada sesiapapun.. samada kepada yang muda mahupun yang tua. 


Haaa.. Thats why aku selalu kelihatan muda..!wahkahkahkah (jangan riak lah shez) ngee.. Aku bukan nak bangga tapi memang kenyataan ramai puji aku muka macam budak2.. padahal aku dah nak masuk peringkat dewasa da.. siap berjanggut lagi.. tak paham betul..o_O maybe awet muda kot.. ahaks!! (poyo je lebih shez ni.. ngee~~) Kembali2.. 

Korang taw tak ada banyak kelebihan bila kita senyum ni.. ni adalah info2 yang aku dapat pasal senyum ni.. please take note k readers.. ^_^   ngee..

Monday, April 11, 2011

Layak ke aku dapat title "KOAM" ni??


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Firstly, aku nak minta maaf sangat2 amat teramat kuasa 3 sebab dah lama sangat aku tak update blog ni.. HONTONI GOMENNASAI!! ngee.. (bisik2 : padahal baru dua hari je) kecoh je lebih shez ni.. haha.. 

Actually antara sebab musabab aku tak update blog sejak dua hari lepas.. aku telah berkecimpung dan menyibukkan diri dalam Kursus Kepegawaian Olahraga Amatur Malaysia(KOAM) kat PPD Klang selama dua hari. Wah.. ayat BAKU gitu.. memang takleh blah.. aiya~~ 


Logo Pegawai KOAM 
Buku Peraturan & Contoh soalan KOAM

Friday, April 8, 2011

Bini Merahku Graduate lol.. XD

Assalamualikum and moshi2 readers..

Hari ini merupakan hari yang paling gumbira bagi bini aku.. BINI AKU DAH GRADUATE WEI!! aku pun tompang bangga2 sakan noh.. Tahniah2.. Jap2!! Bini?? Graduate?? sejak bila lak aku kawen?? hehe..
citernya bermula pagi tadi..

Another Earthquake Japan.. sob2 T.T


Assalamualaikum and moshi2 readers..


How awful..!! They just cant catch a break.
Satu lagi gempa bumi membuas memusnahkan pantai timur laut Jepun lewat Khamis semalam (7April2011), pada 11:32 malam waktu tempatan. Pusat gempa ialah 66 kilometer timur Sendai. Magnitud pula ialah 7.4 kali ini, which is a step down from the 9.0 last time.. tapi still gempa bumi yang besar dan dahsyat. Satu amaran tsunami dikenakan setelah dikesan akan berlaku dari pantai dekat Fukushima and Sendai dan penduduk-penduduk didesak untuk menjauhi dari persisiran pantai dengan segera. Kebarangkalian ombak tsunami mungkin naik kepada dua meter. 

Thursday, April 7, 2011

Tips for newbie like me lol.. ^_^


Assalamualaikum and moshi2 readers..


Actually perkara ni dah banyak orang bebelkan kat post masing2.. disebabkan aku pun "newbie".. aku nak share gak lah perkara asas ni kat korang.. especially for all the NEWBIE yang baru masuk dunia blog.. please.. tolong sila ikut perkara asas ni supaya dapat menyenangkan blogger dan pembaca yang lain.. 
(ceh.. nak paksa gak si shez ni kan.. haha XD)

Muak nak Termuntah.. bwekk!! XP


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Ohaiyou semua!!^_^ kabare wak? waras.. tahi mu keras.. OPS!! gomen atas carutan itu dipagi hari.. PANG!! Bangun lah shez.. dah nak petang lor.. tak sedar ke matahari tegak terpacak atas kepala yang hampir terbenam tu.. 
ararararara O_O" kesengalan terserlah betol.. kembali2 normal.. ngee..

Abaikan saja dramaku tadi.. semuanya mengarut carutan bagai.. aiya =_= Hari ini cuaca agak baik sekali.. kat tempat aku je lah.. tempat korang tak tahulah macam mana.. haha..=P tapi mood aku tak berapa baek lah sekarang ni.. walaupun dapat hirup udara segar pagi tadi.. prutttt!! err.. bukan yang itu ye.. X_X 

Aku pun pelik asal lah tetibe aku masuk air ni.. Aaahhh..!! semua ni berpunca dari Surat Khabar yang aku baca tadi..  Bosan betul lah cerita2 yang dorang letak sekarang ni.. dah makin MUAK dah aku tengok.. asik perkara yang sama je.. nak termuntah pun ye gak.. nak taw kenapa?? mai aku habak sat..

 

Wednesday, April 6, 2011

I'm sorry..T.T


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Kali ni bagilah aku peluang nak berjiwang karat sikit dalam post aku ni.. tak adillah asik korang je luahkan perasaan bagai nak rak dalam entry korang.. aku pun nak!! haha..XD lagipun.. perkara ni perlu dishare gak lor sebab ada unsur2 pengajaran sikit.. ngee~~

minggu ni ramai betul membe2 aku yang dikira memang susah nak muncul dalam inbox.. tiba2 "say Hi!" kat aku..
bukan sorang dua tapi lebih dari sepuluh gak lah.. memang pelik bin ajaib..
tapi aku betul2 tak sangka and happy sangat2 sebab diorang still ingat kat aku..
walaupun dah lama lost contact.. thanks sahabat..^^
then.. suddenly aku teringat lak kat si dia..
dia masih ingat kat aku ke??

Tuesday, April 5, 2011

Hontoni.. I need a scholarship!!


Assalamualaikum and moshi2 readers..^_^

Ogenkidesuka minna..?? aku harap semua sehat2.. gumbira2.. senyum2 macam aku sekarang ni.. haha. tapi aku sekarang tengah "bingung + sengal" O_O.. so.. jangan jadi macam aku yang penuh dengan kesengalan terserlah. ngee.. nak taw kenapa aku jadi sampai macam ni.. ceciter2.. haha.. 


Monday, April 4, 2011

I'll be back "Aura"??


Assalamualaikum and moshi2 readers..^_^

Ohaiyou semua!!! bestnya bangun pagi tadi. tiba-tiba sedap lak tido. Oit2!! toksey merepek2 lagi shez. sumbat dengan kerepek dalam mulut mu baru taw.. nyam2.. haha XD wah..! orang sibuk wat keje pagi2.. aku lak leh suka suki update blog.. memang terbaiklah.. nampak sangat banyak keje.. ngee..~~

entry kali ini aku nak citer pasal sorang mamat ni. Actually semalam aku dalam keadaan bosan yang amat sangat tahap gaban versi BABUN jiran sebelah. Time tu aku dengan nenek aku je kat rumah.. nak keluar pun membe semua hilang. pergh!! nak naik gila aku dibuatnya duduk menunggul dalam rumah.. myu..3_3 Disebabkan aku nak hilangkan rasa bosan aku pun bukaklah TV aku yang zaman 60-an tu. Ni morden punya TV aw.. ada colour lak.. haha..


bila dah bukak macam biasa aku bukak lah channel 104.. mana lah taw ada citer P.Ramlee ke petang2 tu.. tak taulah kenapa.. memang nasib aku.. tiba-tiba terdengar lak lagu I'll be back.. aku pun pelik.. mimpi pe lak astro RIA bukak lagu 2PM ni.. dahlah lagu favorite aku.. Aku pun layan je.. sedar tak sedar baru aku taw yang budak AF9 nyanyi lagu tu.. aiya~~ sejak bila lak aku layan AF ni.. arararrararara X_X

Sunday, April 3, 2011

Elakkan menternak LEMAK...


Assalamualaikum and moshi2 readers..^_^

sekadar gambar hiasan..

Gemok?? Gendut?? Bulat?? Montel?? perkataan nilah yang paling sensitif bagi perempuan bila ditegur.. apatah lagi aku yang chubby + kawaii ni. haha (perasan lebih ~~) dulu time aku sekolah rendah selalu dihantui dengan pujian2 macam ini. Memang tak pernah miss lah.. sebab time tu aku montel membulat sangat. gendut2 bagai.. haha.. disebabkan aku faham perasaan bagi sesiapa yang senasib dengan aku ni.. timbullah idea dalam kepala otak aku nak masukkan entry ni untuk share dengan kamo0 yang membaca.. ngeng~~

Friday, April 1, 2011

One month left..T_T

Assalamualaikum and moshi2 readers..

pejam celik.. pejam celik.. sambil awcak! awcak! dah masuk bulan April. Haaa?? bulan APRIL?? maknanya tinggal sebulan je agi aku praktikal. Yeah!! saat nilah yang aku paling nanti-nantikan sejak 1stday aku mula praktikal. ngee~~ membe2 yang senasib dengan aku macam mana? setuju?? haha..

Wednesday, March 30, 2011

My Girlfriend is a Fox..!


Assalamualaikum and moshi2 readers!!^_^

Girlfriend aku musang ke?? Uhuk! Uhuk! sorry readers. Post kali ini tiada kene mengena dengan girlfriend (teman wanita nor aweks..haha) 
dan sama waktu dengannya. 

Abes tu? Promot anime?? No! No! Not at all!.. tengok tulisan kat gambar ni pun dah taw bukan anime. nak kata naruto pun tak gak. kenapa ye? anime ada kat jepun je lah. err.. Entry kali ini aku nak promot drama kat korang.. drama ape ye?? Jom kita explore sama-sama..! ngee~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...