Pages

Thursday, April 14, 2011

Violin oh Violin...


Assalamualaikum and moshi2 readers..


Wah.. bukan main merdu sangat mainan vionalis ni.. Teringat zaman aku muda2 dulu.. (nampak sangat aku dah tua) ngee.. Violin..? memang jarang nak tengok orang main violin kat luar sekarang ni kan.. bukan setakat jarang.. memang tak pernah wujud pun kat Malaysia ni.. Mana taknya.. Rakyat Malaysia especially remaja kebanyakannya bermain gitar kapuk sebab senang nak pickup and stylo(betul ke? Err..) 


Apalah yang ada sangat pada violin ni? Orang kata yang berminat pun kebanyakannya dalam kalangan orang2 berada.. Betul ke violin ni mainan untuk orang2 berada je?? Main violin ni kena tengok pada darjat gak ke apa?? pelik sungguh aku dengan pemikiran Malaysia macam tu.. Pada aku, tak salah pun orang berada ke miskin ke yang main violin ni.. Janji ikhlas dan pandai main lah.. yang tak pernah sentuh tu tak payah lah wat2 pandai main violin. Bingit bernanah telinga nak mendengarnya.. X_X 


(kata membe wattaw: relax lah bro.. hampir sama macam gitar je pun) Banyak cantik muka ko.. Violin dengan Gitar amat teramat kuasa 4 berbeza ok!! budak tadika pun tahu bezakan.. apalah..! haha XD.. Shez ni citer bukan main malatop menggebang pasal violin ni, ada ke satu kat rumah?? and pandai sangat ke main benda alah ni?? 
(jawapan: tak ada dan tak pernah sentuh o_O) sssSssSss..=.="

Yes!! memang aku tak ada pun sebab aku tak mampu nak beli satu.. Mahal woo.. leh gugur semua bulu kaki aku kalau nak angkat satu violin ni.. haha.. Motif aku cerita pasal violin ni bukan nak bagitau yang aku ni giler violin.. Enggak sama sekali deyh.. aku just nak share lagu2 yang dimainkan vionalis dalam video kat atas tadi.. 

Kurenai Otoya(Kouhei)
Father and son(Kamen Rider Kiva)

Aku kenal sama mamat vionalis ni time aku tengok citer Kamen Rider Kiva.. Ops!! kantoi lah plak layan citer gini.. hampeh.. o_O ngee.. Mamat ni pegang watak sebagai Kurenai Otoya dan merupakan bapak kepada Kamen Rider Kiva (Kurenai Wataru) pun sebagai vionalis juga.. Dalam citer ni jelah.. haha.. Lakonan dia ni agak sengal sikit and aku tak berapa berminat.. tapi aku berminat dengan gaya dan lagu violin yang dimainkan olehnya.. Moreover aku suka "will" dia dalam music ni.. tak silap aku dia cakap camni..

"Everybody heart have their own song .. I'll protect that song and makesure no one will destroy it"

Wah.. begitu mendalam "will" dia kan.. (pada akulah) haha.. Aku rasa dia memang vionalis sebenarlah sebab banyak perkara pasal violin dia tahu.. Dari cara membuat violin sampailah main violin.. Dikira dia ni memang Pro lah dalam bidang violin ni.. Kepada sesiapa yang berminat dan nak tahu lebih lanjut pasal violin dipersilakan buang emo dan jangan segan2 layan Kamen Rider Kiva ye.. haha.. (nak jugak promot) ngee^_^ 

Rasanya itu sahaja yang aku cuba share dengan korang.. Klik SINI ye bagi sesiapa yang nak study violin.. Actually en.. bila time sedih aku selalu dengar mainan violin ni dan ianya menambahkan lagi kesedihan aku.. wuuuuu T.T 
(last song Kurenai Otoya sebelum dibunuh Dark Kiva) Enjoy!! ^_^



p/s:  Lemah tidak berjiwalah sesebuah lagu itu andai dipisahkan irama dan lagu.. 
(Suka hati aku je wat petua sendiri) haha.. have a nice day ^_^  

14 comments:

deeya said...

"Everybody heart have their own song .. I'll protect that song and makesure no one will destroy it"

suke ayat nie .. dan saya suka kompang ..! erk ! ngheee :)

shezwan said...

jauh betul kompang ngan violin.. aiya =_="

~SYAZ~ said...

wahhh~
suke dengar violin dalam cite mohabbatien yg shahruk khan main tu..
merdu.. :D

anamizu said...

cik ana suke jugak violin...
suke vanessa mei main! best!! ^^

kiz said...

violin ni kalau kena lagunya..sedih weii dia punya mood..

Nonie said...

bunyi violin sgt lembut...
rsa cm romatik je..hihi.

tlg la ade sspe2 mainkn muzik utk nonie =)

Henry Zackery said...

alunan yg merdu mcm citer hindustan :)

GEMPAR !! Blackberry Terbaru Boleh Baca Isi Hati

Hafriz Mohamad said...

klau diperhatikan.. semua alat muzik brtali ni kn, bunyinyer bez.. mngasyikkan.. klau dh dduk, xleh nk bngun2.. layan jer..

mgkin sbb tu ia prnah mnjadi prdebatan antara para 'alim ulamak.. wallahua'lam..

Aziana said...

Violin ialah alat muzik yang sangat susah untuk dapatkan bunyinya. Kena belajar sekurang-kurangnya 6 bulan atau lebih untuk beginner. Kalau yang berbakat mungkin lebih singkat. Untuk beginner, jari dan leher akan sentiasa sakit kalau tak betul cara. lol (pengalaman sendiri ><;;)

amny said...

nak sangat main violin ni..tp xreti..=_="

Nuriena Sakamaki said...

Nak kata tk mampu tu,bolehlah tapi yang peliknya kenape?,why?org Malaysia ni kan..(remaja2 di N.Sembilan)..Bila ditanya "Violin",dijawabnya"Viola?"..WTF..berbezalah tk pi sekolah ke

Nuriena Sakamaki said...

Nak kata tk mampu tu,bolehlah tapi yang peliknya kenape?,why?org Malaysia ni kan..(remaja2 di N.Sembilan)..Bila ditanya "Violin",dijawabnya"Viola?"..WTF..berbezalah tk pi sekolah ke

Daniel Marcello said...

Daniel minat violin Ni sebab pasal Lindsey Stirling Tu ( hip hop violinist) . Pastu first main violin Ni bukan main TERUK lagi . and jiran sebelah rumah ajar main . Mass Tu try main violin sambil menari hip hop ( party rock anthem) . Last last tali E putus (0..0) . Skarang Daniel dah pandai main violin sambil menari . Thx Lindsey Stirling

Daniel Marcello said...

Lindsey Stirling tu bukan jiran tapi artis youtube

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...