Pages

Friday, November 11, 2011

Giveup huh??

Assalamualaikum w.t.h and moshim0sh readers..

Sekarang tepat jam 5.30 pagi bertempat di rumah 69, behrang 2020, Perak, Malaysia.. menjadi burung hantu (part time) dikala bulan mengambang.. dengan diiringi alunan dengkuran yang lunak dan merdu dari ahli 69.. bagai mengalami peperangan yang dasyat!! (adoiyai T_T).. Dah macam buat novel la pula.. haha..

Actually sekarang aku baru je lepas RAJINkan diri membuat persediaan awal (kononnya lah!!) untuk final exam next week.. tik! tok! tik! tok! dah tinggal tiga hari je lagi nak exam.. cepatnya masa berlalu!! WAAAAA!!(nampak sangat study last minit) adoiyai ~ padan muka kau shezwan.. ni lah makannya.. PANG! dah leh bayang dah kena belasah dengan family aku lepas ni.. ngee X_X


Back to the point.. subjek sem kali ni memang killer yang amat tahap gaban betul lah .. memang dah leh nampak dah cerah ke gelap masa depan aku bila tengok past year final paper tadi.. (harapan nak dapat dekan) wuuu T_T.. Tambahan pula exam kali ni setara semua paper sama kat setiap politeknik.. Wallaweh!! dah macam kembali zaman SPM la pula.. memang masak lah aku nak jawab nanti.. T_T

Tapi Alhamdulillah kami dapat atasinya dengan jayanya.. Kami telah cuba terapkan setiap sem dan akhirnya ianya masih berhasil!! Its a miracle lor.. haha!! Petua ini memang khas untuk student yang kerap stress.. rahsianya.. JENG! JENG! JENG!


*mandi hujan dapat mengurangkan tension dalam diri - petua dari Prof.S.. LOL

Ohoi!! just kidding~~ jangan ngada2 nak ikut petua ni.. tak pasal2 aku pula yang kena saman dengan parents korang.. HAHA! but Its kinda FUN lor!! hontoni ^_^ ngee.. anyway.. the main point is.. untuk peringatan bersama..

DONT EVER GIVEUP!! 

Setiap dugaan pasti ada jalan penyelesaiannya.. walau besar mana pun dugaan tersebut.. tabahkan diri dan terima dugaan tersebut dengan hati yang terbuka.. Rezeki takkan datang bergolek melainkan kita yang usahakannya.. Jadi berusahalah sebaik boleh dan sekiranya tidak mampu pintalah pada yang Esa.. InsyaAllah.. Kita mampu mengubahnya menjadi lebih baik =D

p/s:  for all candidates.. tak kesah la budak SPM, IPT or etc.. Good Luck and All the Best yaaawW!! jangan lupa doakan aku gak ^_^
(new entry will be update after 24 November and above.. hehe.. Jaa ne!!) 

3 comments:

cantekk said...

good luck!! blaja lebih rajin lagi dpd biasa oke, pasti boleh =D
amacam, smgt tak?? hihi

~~faizatul akma~~ said...

gud luck n all da the best for exam..ni baru sikit..byk lagi yg nk ditempuh lps ni...nk keje nnti pon ade exam dan interview gak taw..never give up..chaiyok2x..=)

Ainn Hazwany said...

hahaaa.. best gile mandi hujan.. good luckk !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...