Pages

Saturday, May 14, 2011

New Naruto Opening song.. Sugoi!!


Assalamualaikum and konniciwa..


Setelah sekian lama ni merupakan entry kedua aku citer pasal anime.. Tapi aku malas nak taip sinopsis anime ni sebab ramai dah tau dan gilers ngan anime yang paling famous ni.. sedangkan nenek aku pun minat bebeno dengan anime ni apatah lagi aku.. tak lain tak bukan mestilah Naruto Dattebaiyou!! haha.. 

Actually aku nak promot lagu opening dia.. 1st time aku dengar pergh!! memang the best lah gua cakap lu.. (kalo ikot minat aku lah.. haha) Papew hal kita layan dulu sama2 "Opening baru Naruto Shippuden" sebelum aku mencarut menggebang dalam entry ni..


Amacam?? style kan opening dia..?? Ni lah antara salah satu faktor aku minat lagu2 Nihon ni.. So, kebanyakan lagu2 nihon yang aku download hampir semuanya aku petik dari anime.. bukan setakat Naruto je.. Bleach, One piece, Midori no hibi, Gundam dan banyak lagi lah lagu2 anime yang aku minat.. haha..

Back to the topic.. Nama tajuk lagu ni "Lovers by 7" dan penyanyi dia lak "Maiko - Machiru & Keita".. Aku tak kenal pun artis ni dan aku memang takkan amik taw sebab aku minat lagu dia je.. tapi aku nak tunjuk gak lah gambar penyanyi ni.. manalah tau ada readers yang nak kenal sangat.. haha.. Anyway thanks for en.Google sebab membuatkan aku bersusah payah mencari muka penyanyi ni.. adoiyai~~

"Maiko - Machiru & Keita"
Anime ni unik.. Bila diteliti setiap anime mempunyai kekreatifan yang tersendiri.. dari segi lukisan watak, jalan cerita, lagu pilihan.. memang Gempak lah!! Dari lagu opening pun dah menunjukkan serba sedikit jalan cerita dan penggunaan grafiknya memang terbaik.. walaupun lukisan watak hodoh macam mana sekalipun still dapat membuatkan penonton lebih rasa seronok nak tengok.. tapi kene tengok pada minat orang gak lah.. tak semua yang ada perasaan dan minat yang sama bile tengok anime ni.. h0h0.. Conclusionnye, aku memang puas hati tengok anime especially Naruto!! anda plak bagaimana?? haha..

I think thats all for this week.. nantikan next entry pada minggu hadapan ye anak2 sekalian.. nak siapkan report dulu daa.. haha.. Entry aku agak pendek sikit kali ni sebab bengang before this tak dapat nak update.. blog under construction lah katakan.. Elok2 ada banyak idea mencurah-curah keluar dari kepala otak aku ke ladang gandum.. POM!! akhirnya menjadi coco crunch!! haha.. lepas ni terpaksalah kena listkan dulu dalam buku biodata kalo nak update.. BIODATA?? (takde motif) adoiyai.. o_O"  Anyway.. jangan lupa wish "Happy Teachers day" kat sensei kesayangan korang next week tau..
Have a nice day.. jaa matta ^_^

p/s:  for beginners.. Kalo nak layan anime ni kene pikir banyak2 dulu sebab anime ni jenis banyak episode.. then kene tengok dari awal episode baru leh paham jalan cerita.. so.. Ganbatte ne!! haha XD

8 comments:

k e y r i said...

<<<<<<<peminat no 1 naruto! wee~~

~SYAZ~ said...

fulammak!!
nenek kau pon minat naruto ea?
hehehe :D

josrevalution said...

uis....shexwan nie memang keturunan peminat naruto..hehe,,,movie naruto xde ke?hehe

deeya said...

aku suka dragon ball weyh .. naruto ta minat la . bukan encem pun .. kalau nana narita aku minat la . hahakz !

kiz said...

serius..aku memang suka naruto ni..haha

deDetz said...

hihihi~ layan!! =D

Amie Raziff said...

style gak laa op bru ni =P

NUR YAYAH said...

kaki narutodia nih :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...