Pages

Wednesday, March 30, 2011

My Girlfriend is a Fox..!


Assalamualaikum and moshi2 readers!!^_^

Girlfriend aku musang ke?? Uhuk! Uhuk! sorry readers. Post kali ini tiada kene mengena dengan girlfriend (teman wanita nor aweks..haha) 
dan sama waktu dengannya. 

Abes tu? Promot anime?? No! No! Not at all!.. tengok tulisan kat gambar ni pun dah taw bukan anime. nak kata naruto pun tak gak. kenapa ye? anime ada kat jepun je lah. err.. Entry kali ini aku nak promot drama kat korang.. drama ape ye?? Jom kita explore sama-sama..! ngee~~

Tuesday, March 29, 2011

# CNBLUE - Intuition


actually lagu ni membe aku tag kat aku dalam fb..
just want share this new song..
its a unique band song..
kinda..enjoy!!^_^


video

kredit untuk iman safiya lor..=D

p/s: I like one part when song "Because I Love You".. ngee~~
nampak sangat aku takde keje kat office ni.. hampeh.. haha^_^

Monday, March 28, 2011

Mimpi NGERI..

malam tadi mimpi buruk yang sama berulang lagi. sampai aku terjaga kol 2 pagi tadi. terus aku susah nak tido. sudah hampir sebulan aku mimpi pasal kecelakaan yang menimpa sahabat-sahabatku ni. kerisauan aku makin menjadi-jadi. aku pun dah tak berapa pasti dengan keadaan sekarang ni. sedangkan sebelum ini aku lena dibuai mimpi yang mengarut-ngarut. fantasi bagai~~ ngee.. 

Friday, March 25, 2011

Bunuh Diri di KBMall Kota Bharu..


Assalamualaikum and Moshi2..!!^_^

pagi tadi aku telah dikejutkan dengan aksi panas yang berlaku di Kelantan jauh nun disana.. artikel menyatakan bahawa seorang wanita berusia dalam 20 an cuba membunuh diri dengan terjun dari bangunan KBMall setinggi 30 meter, petang semalam. Wow!! tingginya. leh masuk Replays Believe it or Not ni. haha.. 

berlaku lebih kurang pukul 4 petang

Back to the topic.. Mangsa tersebut dipercayai sebelum itu bergaduh dengan teman lelakinya. Semasa dalam cubaan membunuh diri.. Gadis itu berlegar di sudut bangunan sambil memegang pisau kemudian kelihatan bercakap melalui telefon selain menghantar SMS dan secara tiba-tiba cuba menggelar tangan serta lehernya.

Thursday, March 24, 2011

Pirate King!!

Actually entry ni aku nak post next week.. disebabkan tahap keb0sanan aku makin menjadi-jadi dan jari jemari aku dah ketagih nak menaip.. aku pos gak hari ini.. entry kali ini aku nak share dunia favorite anime aku dengan korang semua.. so.. apa kena mengena dengan Pirate King huh?? lets check it out..


haa.. anime nilah aku nak perkenalkan kat korang semua. rasanya aku dah leh agak apa pandangan korang tentang anime ni bila tengok gambar kat atas ni. antara persoalan yang timbul bagi yang 1st time tengok anime ni ..

simple betol..
gambar tak berapa menarik r.. 
watak macam pelik je.. 
macam bosan je anime ni..

betul tak?? kalau nak taw.. nilah 1st impression aku pasal anime ni. dulu aku pelik betul asal lah membe2 aku leh tergila-gila dengan anime ni. tambahan lak macam manalah anime ni leh ada dalam ranking yang paling atas sekali dalam manga. setaraf naruto dengan bleach lak. memang betul2 buta ke apa dorang ni. sampai satu masa tu aku pernah berdebat dengan membe aku pasal anime ni lah.. sampai kecoh 1 rumah. (maklumlah.. 1 rumah gila anime) haha.

pastu aku bengang punya pasal. aku try gak layan One Piece ni..
bila aku tengok episod demi episod.. baru aku faham dan sedar. memang layak pun anime ni ada dalam ranking paling atas. sebab BEST yang teramat sangat anime ni.. dalam banyak2 anime aku tengok ni lah antara yang the BEST!! kalah naruto, bleach, gundam dan sebagainyalah.. nak taw kenapa?? jom aku kongsi dengan korang..

Wednesday, March 23, 2011

[first Malaysian to become Jpop singer in Japan! ]


Assalamualaikum and Hi readers!!
 moshi-moshi^_^

Entry kali ini aku nak share sesuatu perkara yang aku baru taw berkenaan dengan 'tajuk diatas'..
citernye bunyi macam ni..

time aku tengah bosan-bosan dalam office tadi aku rajinkanlah diri aku bukak "bharian.com.my" setelah sekian lama tak singgah..haha.X_X maklumlah dah ada surat khabar, memang jaranglah nak bukak.
bila aku baca page by page.. ternampaklah plak ada 1 tajuk ni (Tuah di negara Matahari Terbit). Wah! dengan pantasnya aku klik.. hehe..

dengan penuh semangat dan khusyuknya .. bila aku baca baru aku tau yang..

Aizdean dah bukak album baru
“Hadiah ~The First Step~” time (03 03 2010)


ORANG MALAYSIA JADI ARTIS KAT JEPUN!! OMG.. terasa ketinggalan plak. padahal aku tak kesah pun.. aiya~~ tapi aku nak citer gak walaupun taktaw apa2 pasal artis ni.

Monday, March 21, 2011

my Cousin WEDDING..

Alhamdulillah.. akhirnya selesai udah majlis perkahwinan cousin kembar aku sorang ni.. adlei zubarek..
panggilan yang aku slalu panggil abang alang.. kembar dia lak abang uda.. tapi serius kalau 1st time korang tengok muka dorang berdua. memang susah nak bezakan. sampai aku pun da pening dah.. haha..
back to the topic.. this wedding pada aku nilah pasangan paling sweet skali yang aku pernah tengok. honestly.. jelez aku diwatnya. memang pandai betol abang alang aku pilih.. hehe..
sekarang aku nak share kenangan terindah abang alang aku ni kat korang semua..

Friday, March 18, 2011

KISEKI by GREEEEN..

"ending theme of ROOKIES"(KISEKI=MIRACLE)

Aku mula berjinak-jinak dengan lagu ni tahun julai 2009 kalau tak silap(time sem 1 kat poly^^) ngee~~ Beautiful song.. seriously.. first time aku tengok full video lagu ni, honestly.. air mata aku meleleh woo. (or maybe aku just hypersensitive.. haha) tapi betol aku tak tipu.. cuba tengok dan dengar lagu ni.. The video is PERFECT for the song!! dan korang akan dapat rasa lebih feel kalau dengar skali dengan video. huh..

Then.. bila aku explore lyrics.. romaji.. dan translatenya sekali..
who would've thought I'd tear up again.. dan semangat aku lagi membuak-buak nak capai cita-cita aku ke JEPUN.. Haha! It's just so beautiful. GReeeeN is AMAZING!! 

moreover.. this the first song yang berjaya wat aku betol2 minat lagu JEPUN dan berjaya membakar semangat aku untuk capai apa yang aku nak sampailah ke hari ini.=D  

Thursday, March 17, 2011

Wajarkah..???

    Dunia baru saja digemparkan dengan gempa bumi terburuk Jepun, pada skala 8.9 ritcher yang turut membawa tsunami sebesar 10 meter.  WOW!! gegaran paling kuat berbanding sebelum ni plalk..! lebih menyayat hati, Tsunami tersebut telah mengorbankan beratus-ratus orang dan menghanyutkan rumah, kapal dan kereta di sebelah timur laut negara itu pada jumaat yang lalu. Tapi syukur alhamdulillah apabila pelajar dan pelancong dari Malaysia telah selamat pulang ke Malaysia sebelum musibah 11 Mac berlaku.

Friday, March 11, 2011

into the NEW WORLD!!


Assalamualaikum..!

Salam moshi2 semua^^ haha.. tiba-tiba terexcited plak. sampai terketak-ketak tangan ni nak menaip. maklumlah 1st time nak masuk dunia blog ni. aku pun tak tahu macam mana aku leh terlintas nak jadi blogger. maybe dah sampai masanya untuk praktis karangan aku kot..
(padahal dah pernah create tapi tak aktif2) haha XD

yeah.. thats me with ice cream.. XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...