Pages

Thursday, April 7, 2011

Muak nak Termuntah.. bwekk!! XP


Assalamualaikum and moshi2 readers..

Ohaiyou semua!!^_^ kabare wak? waras.. tahi mu keras.. OPS!! gomen atas carutan itu dipagi hari.. PANG!! Bangun lah shez.. dah nak petang lor.. tak sedar ke matahari tegak terpacak atas kepala yang hampir terbenam tu.. 
ararararara O_O" kesengalan terserlah betol.. kembali2 normal.. ngee..

Abaikan saja dramaku tadi.. semuanya mengarut carutan bagai.. aiya =_= Hari ini cuaca agak baik sekali.. kat tempat aku je lah.. tempat korang tak tahulah macam mana.. haha..=P tapi mood aku tak berapa baek lah sekarang ni.. walaupun dapat hirup udara segar pagi tadi.. prutttt!! err.. bukan yang itu ye.. X_X 

Aku pun pelik asal lah tetibe aku masuk air ni.. Aaahhh..!! semua ni berpunca dari Surat Khabar yang aku baca tadi..  Bosan betul lah cerita2 yang dorang letak sekarang ni.. dah makin MUAK dah aku tengok.. asik perkara yang sama je.. nak termuntah pun ye gak.. nak taw kenapa?? mai aku habak sat..

 

Dulu bukan main kecoh orang bangga2 dengan kebijaksanaan ketua parti Pakatan Rakyat, Anuar Ibrahim yang banyak memenangi beberapa buah kerusi.. Sampai hampir 1 semenanjung dialah yang pegang.. (betul ke?? err..) Pastu dah mula dah parti2 bersaing antara satu sama lain.. guna taktik kotor lak menjatuhkan parti lain dengan keAiban yang macam2.. kes Liwat?? video Seks?? apa ni?! kalau nak bersaing pun secara sihat lah.. 

si Anwar pun satu.. dah takut difitnah macam2 kasi je lah bukti apa yang patut.. ni nak citer pom berputar belit.. jadi panjang lah kesah famous ko kalau berterusan macam ni.. naik meluat lak aku tengok..gunalah akal fikiran yang Allah bagi tu untuk selesaikan masalah ni secepat mungkin.. ni bukan buat malu keluarga.. maruah bangsa, agama dan negara pun terlibat taw..

Emo lak aku ni.. tapi honestly aku memang tak berapa berminat dengan politik negara ni.. Thats why dulu sejarah bab politik susah nak skor.. haha..o_O yang surat khabar ni pun satu.. Tak ada topik lain ke nak cerita selain kes Anwar ni?? Letak lah banyak cerita berkaitan dengan kemajuan negara kita.. Contoh macam artikel hari ini..

"..PRESIDEN Korea Selatan yang pernah terbabit dalam pembinaan Jambatan Pulau Pinang(1985) yakin dengan kepemimpinan Najib boleh merialisasikan impian wawasan 2020.."

Cerita macam ni lah yang perlu diutamakan jika dibandingkan dengan kes Anwar tu.. Aku yang tak berapa tahu pasal politik ni pun jadi minat nak ingin tahu.. So fikir2kanlah ye.. Cuba masukkan artikel2 menarik sampai jadi macam video kat bawah ni..

1st time aku tengok iklan ni memang klakar gila.. tapi ada banyak perkara tersirat yang cuba disampaikan dalam iklan ni.. antaranya.. "terapkan Amalan membaca dan ketahuilah isu2 semasa"..

Renung2kan dan selamat beramal..^_^


p/s:  apa yang aku cuba sampaikan dalam entry kali ini bukan nak mengutuk.. just nak share pendapat aku yang tidak seberapa ni.. sekiranya terdapat ayat yang banyak menyenangkan hati harap dimaafkan..

GOMENNASAI..!! ~_~

7 comments:

maisarah said...

dah berkurun eden tak bukak surat kabar n berita. bosan.. =.='

tak nak sokong mana mana. just ingat balasan Allah tu ada. jangan sampai rakyat yang kena. n jgn sampai bala Allah tu datang baru nak taubat. fikir fikir kan dan selamat beramal. ;)

cantekk said...

surat kabar citer pasal ape? =D
ekciden?
cikgu pukul murid?
politik?
nuklear?
banjir di utara?

shezwan said...

maisarah:aku nk sokong pe? tak prnah trfkir pn pasal bnda2 ni.. haha XD

cantek: citer suamiku seorang wanita.. hahahaa..XD

cantekk said...

hahaha =D owhh

muhammad said...

hek eleh cam x biasa ngan negara sendr( negara aku juge...hahaaha) kes2 politik mmg bleh dkatakn agk mebingungkn klu dambil port....tp abaikan selagi kurang kene mngene ngan idup hahahaha.....(ko masuk ayak aku pun termasuk ayak -_-)

Shamsuddin Amin said...

ntah la...
asyik mende same jer paper kita...
masing2 nak memburukkan lawan...
cube la berpakat,
majukan negara... haish...

pneumedic said...

paling bosan berita sekarang ni pa?..politik la..bosan giler!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...