Pages

Monday, June 13, 2011

Langit? Darat? Laut?? semua udah ku rasa.. eppy2!! n_n


Assalamualaikum and Konniciwa semua... n_n

Wah.. lama sungguh daku meninggalkan blog usang aku ni.. dah siap bersarang tebuan lak.. Adoiyai~~ Sorry sangat2 ye korang sebab lama tak update dan skodeng2 blog korang.. Actually aku dah lama berjauhan dengan lappy kesayangan aku ni.. Maklumlah cuti panjang kan. Parents aku ni pun plan lah nak wat Family trip bagai.. So.. tidak kesampaian lah hajat aku nak online.. h0h0.. Udah2..! Watpe aku nak ungkit mengungkit benda yang lepas ni. Bukan korang nak ambil taw pun kan.. daripada aku terus carut mencarut bagai.. lebih baik kita kembali pada topik entry kita kali ni...

Burung besi yang aq naek "Concored".. (nampak sgt aku tipu.. haha)

Yeah!! memang betul pun. Family Trip kali ni aku dah dapat merasa 3 jenis transport dalam masa 2 minggu.. h0h0.. Seronok wei.. serious tak tipu! Dapat naik binatang 4 kaki bulat(kereta lah).. naik burung besi(kapal terbang lor).. dan itik bermotor(bot nelayan dan seangkatan dengannya).. haha XD Tak kesah lah korang nak cakap aku "Batak" ke ape.. yang penting aku dah puas dapat rasa semua dalam jangka masa yang singkat ni.. ngee~~ Entry kali ni aku just nak wat Intro kat mana "Family trip" aku wat selama 2 minggu ni.. Nak taw?? cuba skodeng gambar2 kat bawah ni....

V
V





   
Dalam masa 2 minggu tu 2 tempat je lah yang sempat kami jelajah.. Seperti yang korang tengok gambar kat atas ni.. Gambar yang pertama dan kedua adalah pemandangan ditengah2 bandar Medan, Indonesia.. Kami sekeluarga menginap sana selama 4 hari 5 malam.. Manakala yang ketiga dan yang keempat ni lak kat Pulau Redang, Kuala Terengganu.. Disana lak kami bergabung bersama saudara mara belah mama.. So totalnya 12 orang je yang join(termasuk 3 budak kecik yang kawaii kat atas ni.. geram aku dengan dorang) Haha..^^ 

Kat Pulau Redang sepatutnya kami dah rancang time bulan Mac, selepas cousin aku (Alang) kahwin.. Tapi tiba2 lak cuaca tak menentu time tu.. Hujan lebat memanjang, terpaksa lah extend bulan Jun.. (wuuuuu.. T_T) Tapi overall pada aku ni lah holiday yang the Best aku pernah gi.. Memang Enjoy dan puas sangat2!! So.. lepas ni leh lah aku book awal2 nak "Honeymoon" kat sana nanti.. (awak setuju tak??) haha ^_^

CUT!!! (memekak lak director aku ni.. haha) cukup lah sampai tu je Intro yang aku nak share kat korang.. Jangan risau, aku akan wat part by part segala pengalaman aku kat sana.. khas untuk korang taw.. Hehe.. So.. nantikan Next entry,  
"Trip to Medan Part 1".. (kalo line oK) haha.. Have a nice day semua..
Jaa matta ^_^


p/s:  dapat gak wat entry baru.. penat woo aku bersabar dengan line broadband aku ni.. haha.. Alhamdulillah.. Selamat membaca ye readers.. Enjoy!! =)

7 comments:

cantekk said...

yayy...

;-D sib la dpt tgk pic kt fb,, hihi

NUR YAYAH said...

pulau redang maaaaa. :D

Shamsuddin Amin said...

fuyyooo....
cantik tu shez...^^

adwafarahin said...

fuyooo g jln2
haihh aku nie saba2 nk tggu cuti :P

nawal addina said...

best laa dia -.-

cikfarah.blogspot.com said...

waa..gi jln2...

i am S!L4H.. said...

dlm 2 minggu? bestt tu.

cpt2 book kang penuh plak lpas org ramai tgok gamba nih. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...