Pages

Friday, April 8, 2011

Another Earthquake Japan.. sob2 T.T


Assalamualaikum and moshi2 readers..


How awful..!! They just cant catch a break.
Satu lagi gempa bumi membuas memusnahkan pantai timur laut Jepun lewat Khamis semalam (7April2011), pada 11:32 malam waktu tempatan. Pusat gempa ialah 66 kilometer timur Sendai. Magnitud pula ialah 7.4 kali ini, which is a step down from the 9.0 last time.. tapi still gempa bumi yang besar dan dahsyat. Satu amaran tsunami dikenakan setelah dikesan akan berlaku dari pantai dekat Fukushima and Sendai dan penduduk-penduduk didesak untuk menjauhi dari persisiran pantai dengan segera. Kebarangkalian ombak tsunami mungkin naik kepada dua meter. 




 Oh my God.. kita seharusnya bersyukur pada yang Maha Esa kerana berada di negara yang aman dan jauh daripada bencana2 alam seperti mana yang berlaku kepada negara jiran kita ini. Dah banyak tanda2 kecil dan besar hari kiamat yang berlaku sekarang ini.. Sedar tak sedar kita dah hampir ke penghujungnya.. kembali kepada pencipta kita.. Persoalannya.. Adakah kita dah bersedia?? tepuk dada tanya iman..
sama2 lah kita mengejar akhirat ye readers.. selamat beramal..^_^


#lagu ni khas untuk warga jepun and readers.. moga kuat dan tabah hadapi segala cabaran dan rintangan..
InsyaAllah.. Ganbatte ne!! =D (Hatenai Sora by Arashi)


p/s:  ehh!! asal office aku bergegar ni.. LARI2!! gempa bumi wei.. 
(bukan lah.. ada orang "piling" kat sebelah bangunan kita ni. thats why bangunan ni pun bergegar..) aiya..X_X" 
Sayangilah orang yang tersayang.. Have a nice day.. jaa.. ^_^

2 comments:

Capyqa said...

hurm.sabar jela. mungkin ade hikmah disebaleknya.kita tak tahu. doa la banyak2 untuk mereka warga JEpun. :)

Tengku Nizam said...

teruk jepun kena tahun ni .. kesian .. moga malaysia bebas dari ancaman ni .. anyway , cantik header bro . huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...