Pages

Tuesday, May 10, 2011

5 Perkara Kecik Mr.Shez...


 Assalamualaikum and konbanwa readers..^_^

Yeah.. sempena petang serba panas kemarau terik menyilau ni.. aku nak wat kaco tag-mengetag orang.. Lantak kome lah nak kecek gapo (kan da kuar sleng Klate aku) Moreover mood aku sekarang ni pun dah terbang jauh melayang sampai tak ada idea nak post entry untuk hari ni.. (nampak sangat aku tengah bosan takde keje nak wat.. adoiyai~~) Anyway.. thanks to miss Dedet kerana telah berjaya bagi sedikit cahaya dalam kepala otak aku yang serba gelap nak wat entry baru.. haha..

  
Actually aku telah ditag oleh miss Dedet pagi tadi.. katanya aku kena jawab kuiz 5 perkara.. So aku terima cabarannya dengan muka yang serba confident lagi berani.. Cehwah!! bagos tak ayat aku?? (jangan bajet sangat shez!!) Gomen~~ Sebelum aku jawab kuiz 5 perkara tu, aku nak promot serba sedikit dulu orang yang mengeTAG aku ni.. haha..



Dedet.. aku pun tak taw kenapa dia suh panggil Dedet, padahal nama dia Grace.. pelik2 tapi takpelah aku ishki(means suka.. dedet yang ajo aku.. haha) dengan penggilan tu lor.. ngee~~ bahagian tu tolak tepi dulu k.. For me.. Dedet ni orang yang agak peramah, suka berkawan dan yang penting dia "Unik".. nak tau kenapa? berkawanlah dengan dia baru leh cungkil keunikannya.. So.. marilah kita terjah blog miss Dedet ni..^_^

Yosh!! Lets Start this 5 Quiz.. Ganbarimasu!!


5 Tarikh Penting

#kalo nak ikotkan banyak tapi takpelah.. Orang tertentu je yang taw pun.. (rahsia2) haha..
  • 5 Dicember 1988 -- "parents wedding"
  • 1 January 1962  -- "insan yang mendidikku menjadi seorang laki sejati"
  • 2 February 1962 -- "insan yang berkorban menanggung aku 9 bulan"
  • 22 August 1991 -- "si Dia"
  • 27 Jun 2010 -- "bertemu Soulmate"


5 Perkara dibuat semalam
  • buat tahi mata dan peta asia kat bantal.
  • Semestinya lah online.
  • Bagi makan 17 ekor kucing.
  • tengok wayang Fast Furious 5 kali kedua.. haha
  • Siapkan report praktikal. (memang tak pernah miss keje ni.. adeyh~~)


5 Perkara buat saya gembira
  • Bila orang ingat, rindu dan sayang dengan kita..
  • buat orang lain gembira dengan kehadiran aku..
  • Bila aku dapat capai tujuan aku hidup didunia ni..
  • main game PC,PS and so on..
  • karaoke lagu nihon dan korea sorang2..


5 Sebab jawab soalan
  • sebab misS Dedet rajin tag kat aku..
  • sebab aku tengah blur + sengal hari ni..
  • sebab aku dapat semakkan entry ni dalam blog aku..
  • sebab nak readers tau serba sedikit info pasal aku.. haha
  • sebab memang tu motif aku creat blog ni.. Share to the World yeah!!


5 nakama(kawan) di 'tag'
#kepada yang laen takmo majok2 lor.. next time kamo0 lak di'tag'.. Dont worry yaawwW!! I think thats all for today.. Have a nice day ^_^


p/s:  amacam?? agak2 aku dapat markah 100% tak quiz kali ni?? haha XD

12 comments:

adwafarahin said...

makaseh nnt waa buat der!

Shamsuddin Amin said...

yey... kene tag...
thanks...

mane2 pon same je...^^
syam ke, dean ke, ok je...

amir aizat said...

17 ekor kucing?bnyk gler

shezwan said...

betol.. aku tak tipu.. ko nak satu ke ijat?? haha XD

josrevalution said...

ui..nak terjah gak die nie...

deDetz said...

100% markah untuk shez!!
wahaha~
thanks buat entri ini..
sangat seronok baca =)

nak panggil Grace atau Dedet pn tak kisah..heee~

hepi selalu ya Shez!!

Nonie said...

menjadi x peta asia tu???ckup semua negara..hihi

deeya said...

owh ! aku jadi mangsa tag ko eh .. cis !! bile tarikh tutup nie ?? insyaALLAH klau sempat kang akak buat yer dik =)

cantekk said...

good luck sw ;-D

*like kucen too

Mujahadah said...

dear, kotak patung tu cute lah! camna eh nk dptkan.. slalu tgk org boh..hehehe

k e y r i said...

bapak ar.. ko ade 17 ekor kucing? gila meriah! haha :D

shezwan said...

ohoi.. kuiz neh suka2 ja.. takde expired date... haha.. yup!! kenapa? tak percaya ka 17 ekor.. Percayalah!! hehe.. owh.. gmbr kotak ni.. nama dia "Dunbo".. so.. search lah kat google.. confirm dapat berlambak.. Good Luck!! ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...