Pages

Monday, April 25, 2011

Ikut membabi buta...


Assalamualaikum and konbanwa...

Wah.. dah berhabuk lak aku tengok blog aku ni.. Gomen ne.. aku perlukan masa lor nak update blog ni.. maklumlah sebok memanjang 
(padahal otak jam tak taw nak update entry ape) aiya X_X.. 

Haa.. terlupa lak.. kepada sesiapa yang dalam musim kemarau final exam sekarang ini.. Good Luck and All the best for u all!! Ganbatte Kudasai ne..^_^ tapi kalo tak confident gak.. relax udah.. Next sem leh repeat lagi.. haha.. ( Jahat tak aku??) just kidding.. ngee..=P

seram tak aku?? wakakaka XD

Entry kali ni aku nak share pendapat aku tentang sebuah lagu ni kepada korang semua especially kepada sesiapa yang Gilerrres and Taksubbers dengan korea bagai.. (entah apa2 lah ayat yang shez guna ni.. aiya ~~) sebelum itu.. layan video ni dulu yaawwW!!
 


Wooo!! Gempak giler lagu ni.. bukan setakat rancak.. suara diorang pun Unik dan penyanyi dia pun handsome gak macam aku.. haha (Perasan!! ~~) Ok.. Aku ngaku memang aku pun suka lagu2 korea ni.. tapi aku takdelah Gilerrres and Taksubbers macam yang lain.. (Sumpit aku tak tipu ^^)  Tapi honestly 1st time aku dengar aku pun terikut-ikut woo.. Lucifer! Lucifer! yaawwW!! dah banyak kali dah aku dengar lagu ni berulang-ulang sampai aku dah naik bosan bha.. ngee~~ Korang pun sama gak kan? kan?? (ayat cover je tu.. Errr..*_*)

ni lah Shinee.. Handsome macam aku kan?? haha XD

Tapi korang sedar tak ape maksud Lucifer ni?? Bila aku lepak ngan membe2 aku yang gilerrres dengan korea bagai ni (majoriti wanita) tak habes2 nyanyi lagu Lucifer ni sorang2 sampai aku panggil pun tak dengar (bengang betul.. adoiyai) tapi bila ditanya "Ko taw ke maksud Lucifer ni wei??" teros terdiam bisu membeku sambil mengangkat bahu.. (aku lah salah satu yang wat macam tu.. ngeh3.. o_O")
Disebabkan kejahilan aku sebelum ni aku nak nasihat kepada semua Kpop dan Jpopfans.. Kaji dulu isi lirik sesebuah lagu itu sebelum suka2 ikut membabi buta!! 
(Garang tak aku?? haha)

Aku sendiri pun tak tahu apa maksud Lucifer ni pada mulanya.. nasib baiklah Allah bagi aku peluang berfikir dengan menggunakan akal fikiran aku yang dah lama tak berfungsi ni untuk mencari maksud perkataan tersebut.. Bila dicari, digali, diselam.. Astaghfirullah.. terkejot macam beruk makye aku dibuatnya bila tengok ni maksudnya "Lucifer = the Devil".. Haa.. ape lagi.. aku teros tutup pintu hati aku nak dengar lagu tu.. (wah.. laen macam je.. adeh ~~")


Bukan setakat tu je.. bila diteliti liriknya sekali.. Pergh!! terserlah sangat kejahilan aku.. Nilah akibatnya kalo kurang ilmu pada diri.. senang2 je diperdaya.. Nak taw kenapa?? korang searchlah sendiri translate liriknya.. Pada aku lah.. overall lagu ni macam kita memuja dan mengharapkan pertolongan dari Setan untuk mendapatkan cinta seseorang.. itu pada pandangan aku lah.. terpulanglah yang lain nak menilai lagu ni macam mana.. 

Aku just nak ingatkan korang je supaya jangan jadi macam aku sebelum ni.. suka2 gak.. tapi kena beware lah.. jangan jadikan "tak tahu" sebagai alasan.. sebab semua kemudahan maklumat dah senang nak cari zaman sekarang ni kan.. tinggal nak ke tak nak je.. ngee~~ yang penting Sharing is caring lor.. ^_^


p/s:  Aku suka Shinee pun sebab tarian dia lor.. style2.. 
tapi lagu nihon tetap dihati.. weee ^_^

1 comment:

Shamsuddin Amin said...

sekrg ni mmg demam KOREA la...

tgok la fesyen2 budak pavi...
tersangat la korea... hoho

tapi mmg best lagu ni... layannnn...^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...