Pages

Friday, April 8, 2011

Bini Merahku Graduate lol.. XD

Assalamualikum and moshi2 readers..

Hari ini merupakan hari yang paling gumbira bagi bini aku.. BINI AKU DAH GRADUATE WEI!! aku pun tompang bangga2 sakan noh.. Tahniah2.. Jap2!! Bini?? Graduate?? sejak bila lak aku kawen?? hehe..
citernya bermula pagi tadi..



Jam 8 pagi aku dah mula bertolak dari rumah sambil terkejar-kejar nak ke tempat bini aku graduate. Standard deviation pagi2 kat highway memang sesak lak. Semua nak cepat bawak laju bagai.. tak kesah kiri kanan ada apa.. Main taram cilok je kereta2 lain. Aku pun follow speed je lah.. confirm2 rapat meter aku speed.. lantak lah orang lain nak carut sumpah serapah bagai.. ada aku KESAH?? (sumpit aku kesah giler kalo orang carut) haha.. nampak sangat citer POM!! ngee.. back to the topic..

Tempat bini aku graduate ni kat jalan nak ke Padang Jawa,Shah Alam.. Dikira pom pang pom pang.. celah mencelah dari rumah aku dalam 10 minit je dah sampai.. Kamen Rider lah katakan.. Ops!! kembali2.. hehe.. Bila dah sampai tempatnya aku suh bini aku tunggu kat Park.. Aku cakap kat bini aku camni "biar abang uruskan semua k, tunggu sini taw.. takmo nakai2 no.." sweetkan?? haha.. Bini aku pun tunggu lah menunggul kat situ..


Kerja yang aku kena uruskan untuk bini aku sebenarnya tolong hantarkan result yang dia bangga2kan tu je.. Pastu amik kad graduate dia lak. Tapi leh lak aku tersesat kat situ.. hampeh betol..o_O aku pun tanyalah guard kat tempat aku ni. (terpaksa tanya sebab dia sorang je nampak aku ulang alik kat depan dia) SOGANNYO!! dengan tebal mukanya aku bertanya.. "tempat nak hantar result ni kat mana ye??" pengawal jawab: "kat aras 2 bilik nombor 6 ye".. dengan sepantas kilat aku lari dari pengawal tu.. takot dia tanya macam2.. huhu..


Ni lah biliknya.. jumpa gak akhirnya.. haha(bangga2..^^) tiba2 angka giliran aku dipanggil.. Aku pun terus jelah jumpa kerani yang cun ni.. bukan main "ayu" lagi.. (ingat shez bini ko kat bawah tu) haha.. Aku terus lah bereskan apa yang patut sampai lah dapat benda ni.. nak taw dapat apa?? (sebelum tengok janji jangan mencarut kat aku lak) hehe..

IC competen lak!!( betul ke ejaan aku tu?? o_O?)
Aku dapat IC full wei..!! siap tersusun lagi.. haha XD memang takleh blah.. saat ni memang aku nanti2kan sejak dulu lagi.. Akhirnya dah tak ada da arti "L" dan "P" dalam hidup aku sekarang ni.. Yahoo!!! lepas ni senang lenang lah aku langgar apa2 yang aku suka.. hahaha(gelak kejam) 

setelah peroleh lesen ni.. aku terus ke Park berjumpa dengan biniku yang tersayang.. Dah sampai kat depan dia.. aku terus tunjuk lesen baru aku ni dengan penuh riak dan bangga.. wahahahaha.. then.. sebagai tanda menghargai jasa baik bini aku yang selalu buat aku jadi pemandu berhemah sekarang ni.. aku rasmikan majlis Graduate "dia dan aku" dengan menanggal title lamanya.. 

"dengan ini aku merasmikan tiada P dibadanmu.. " hahaXD

itu saja laporan aku pada hari ini.. persoalan yang timbul bagi setiap pembaca entry ni.. "siapa bini shez ni eyk??" haha.. lantak kome lah nak pikir apo.. jangan merepek kerepek udah.. ngee.. harap dimaafkan lah ye sekiranya kesah keGebangan aku melampaui hak asasi manusia pada hari ini.. haha.. yang penting ikut peraturan dan bermandulah dengan berhemah..^_^


p/s:  peringatan!! aku still manusia normal ok.. tiada hubungan sulit dengan benda2 atau dengan sewaktu dengannya.. kesah ini hanya fantasi semata-mata.. hahaha~~ Jaa ne.. =D

10 comments:

cantekk said...

hahaha..oke tahniah =D
sila berhemah di jalanraya oke

*bini?? moto kan?

SITI AISYAH BTE ARIFF said...

weewit..xde P weh...org ade lg beberape bln je nk abeskn P..hehe

shezwan said...

cantek: ok2^^(kinda) haha..XD 10 marks for u!!=D

aisyah: owh.. souka.. jgn nakal2.. ikut praturan(petua snior) haha bangga2..XD

SITI AISYAH BTE ARIFF said...

hahaha..ok abg senior!!!time kaceh bg petua!!hahahaa...

Henry Zackery said...

moto rupenye.. hehe.. nice :)

Cepat Beli Sebelum habis !!

i am S!L4H.. said...

hahadoiii. bini = moto. ngehhhh~

Shamsuddin Amin said...

wah...
lawa bini... =P

tahniah n hati2 d jln raya...^^

~SYAZ~ said...

Adoylahhh~
kawin ngan moto rupenye hang ni..
hahaha XD

Henry Zackery said...

x update lagi ke bro T__T

Alat Untuk Uji Pasangan Anda

shezwan said...

mekaseh sume atas kepujian bini ku.. arigatou!! hehe ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...