Pages

Wednesday, March 30, 2011

My Girlfriend is a Fox..!


Assalamualaikum and moshi2 readers!!^_^

Girlfriend aku musang ke?? Uhuk! Uhuk! sorry readers. Post kali ini tiada kene mengena dengan girlfriend (teman wanita nor aweks..haha) 
dan sama waktu dengannya. 

Abes tu? Promot anime?? No! No! Not at all!.. tengok tulisan kat gambar ni pun dah taw bukan anime. nak kata naruto pun tak gak. kenapa ye? anime ada kat jepun je lah. err.. Entry kali ini aku nak promot drama kat korang.. drama ape ye?? Jom kita explore sama-sama..! ngee~~


Dah terjawab kan semua persoalan korang. Aku nak promot korea drama lor!!^^ actually drama ni dah lama dalam muzium external aku. lama gak lah aku simpan sejak tahun lepas. Maklumlah anime memanjang pastu episodnya leh lak sampai beratus-ratus bagai..X_X memang tak tertengok lah jawabnya.. aiya~~ 

nasib baik ada sorang membe aku ni (lidi bukan nama sebenar) ajak tengok drama ni. Aku pun spend time dengan drama ni selama 2 hari 2 malam straight..!! haha.. ada lah stop sikit-sikit gi makan, solat, makan agi dan sama waktu dengannya.. takde lah memanjang depan laptop je.. tu "GILA" namanya. ngee..

back to the topic.. TAKE NOTE OK!! drama ni bukan macam anime naruto ye.. walaupun ninetail fox, tetap lain dan takkan sama. moreover naruto tu citer ninja bukan "cinta" bagai~~ 

Ninetailes fox naruto..
Tajuk drama ni "My Girlfriend is a Gumiho".. pekebenda lah Gumiho ni huh?? dalam korea language kalau ditranslate maksudnya Fox atau lebih dikenali sebagai Musang. Ada paham??! kalau tak percaya, cari sendiri. haha~~ 



Drama ni mengisahkan tentang legendary ninetails fox yang teringin nak jadi manusia. Pada mulanya watak laki dalam drama ni, Cha Dae Woong excidently melepaskan gumiho yang suka makan hati manusia. Bila dia dapat tahu gumiho tersebut menjelma menjadi perempuan cantik, dia cuba jauhkan diri daripadanya untuk mengelak hatinya daripada dimakan olehnya. tapi lama kelamaan cinta mereka mula berputik tanpa mereka sedari.. 

so.. bermulalah kisah cinta mereka antara manusia dengan gumiho..h0h0.. Tu je sinopsis aku nak bagitaw.. nak lebih?? 

tengok sendiri kat SINI =P


##ni status pasal drama ni..


Title: 내 여자친구는 구미호 / Nae Yeojachinguneun Gumiho 

Also known as: My Girlfriend is a Gumiho 

Genre: Romance, comedy 

Episodes: 16 

..WATAK..
Lee Seung Ki as Cha Dae Woong 
Shin Min Ah as Gumiho 
No Min Woo as Park Dong Joo 
Park Soo Jin as Eun Hye In 
Im Hyun Sik as monk (cameo, ep1) 
Min Joon Hyun (민준현) as policeman (cameo) 
Lee Soo Geun (이수근) as policeman (cameo) 
UEE as art student (cameo) 
Park Shin Hye as Go Mi Nyeo (cameo) 
.. Thats all my opinion about this drama.. korang try lah dulu. Pada aku drama ni memang best. Especially bagi orang yang jiwang. hehe.. before end this post.. please enjoy this drama song^_^ 


video
 Losing My Mind by Lee Seung Gi
(Love this song damn much!!^^)
p/s:  tak lupa gak kredit diberi kepada lidi yang telah berjaya mengajak aku tengok drama ni.. Jaa ne =D

5 comments:

eenie minie said...

se obses ak, xde la smpai straight 2 ari 2 mlm. haha.

shezwan said...

haha.. bnda 16 episode je lol..XD

missa said...

dah tgk ! seyes kelakar dan best... cayalah syez ! missa pown kalah camni.. 2 hari je.. hmm.

shezwan said...

bag0s2!! see the leg r missa.. haha XD

Cik Itam @ ira said...

nomu nomu nomu nomu chuaaaaaayo....
hehehehe
siyesly like this drama..
tyme gulz 2 mkn ubt gigi n shower cream... haha

mashta!~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...