Pages

Wednesday, March 23, 2011

[first Malaysian to become Jpop singer in Japan! ]


Assalamualaikum and Hi readers!!
 moshi-moshi^_^

Entry kali ini aku nak share sesuatu perkara yang aku baru taw berkenaan dengan 'tajuk diatas'..
citernye bunyi macam ni..

time aku tengah bosan-bosan dalam office tadi aku rajinkanlah diri aku bukak "bharian.com.my" setelah sekian lama tak singgah..haha.X_X maklumlah dah ada surat khabar, memang jaranglah nak bukak.
bila aku baca page by page.. ternampaklah plak ada 1 tajuk ni (Tuah di negara Matahari Terbit). Wah! dengan pantasnya aku klik.. hehe..

dengan penuh semangat dan khusyuknya .. bila aku baca baru aku tau yang..

Aizdean dah bukak album baru
“Hadiah ~The First Step~” time (03 03 2010)


ORANG MALAYSIA JADI ARTIS KAT JEPUN!! OMG.. terasa ketinggalan plak. padahal aku tak kesah pun.. aiya~~ tapi aku nak citer gak walaupun taktaw apa2 pasal artis ni.


Mesti ramai yang tak kenal dia ini, sebab aku pun baru kenalnya beberapa minit yang lepas. 


AizDean (Aizudin) pelajar tajaan JPA yang melanjutkan pelajaran ke Jepun dalam bidang engineering.
Antara lagu hit yang sering diputarkan di beberapa stesen radio di Jepun ialah Need You Baby, One, dan Show Me The Glory. Walaupun Aizdean tidak sehebat Gackt, Uverworld atau L’Arc-en-Ciel yang memang dah lama dalam industri muzik Jepun. Tetapi not bad gak sebab dapat keluarkan album dekat Jepun kerana saperti kita semua tahu, industri muzik disana sangat luas.

Negara Jepun ini ramai peminat setia yang sanggup beli album original daripada mendownload. moreover.. Aizdean fasih berbahasa Malayu, English dan Jepun. memang tak sia-sialah kau belajar banyak bahasa kan.
memang betul-betul rezeki ko. agak-agak aku ada peluang macam dia tak eyk?? haha~~

ni adalah antara salah satu lagu dia yang aku berjaya cari. nama tajuk lagunya ONE
susah betul nak search.. tapi best gak r lagu ni.. tak sia-sia pencarianku. ngee.. enjoy^_^


video

#kalau korang berminat leh search lagu 1 album kat link ni..

haa.. antara perancangan dia sekarang ni kalau tak silap dia nak cuba wat dalam versi melayu plak.. tapi tak taw lah bile. kita tunggu dan lihat jelah nanti. yang penting ko dah menaikkan nama industri tanah air kat Jepun. Tahniah and All the Best k..

Pesan mama:  suara teruk mengalahkan katak, nak jadi artis kat JEPUN lak.. buanglah angan-angan awak tu wan.(nak Shok sendiri je pun..ngee^_~)

4 comments:

♥♥LiTTLeGirLz♥♥ said...

aku dah lama kenal dia weh.... lagu dia ok la...
dia pernah muncul kat tv3... hehehe

shezwan said...

tidak!! aku baru taw r wei..!_!

nurshahirah said...

woah!!..daebakk!!..haha

inex9com said...

For all you SCANDAL FANS out there, there's an upcoming J-Pop Concert on the 1st of December 2012 at the KL Live - Concert Hall.

The Concert is in line with the 30th Anniversary of Look East Policy between Japan & Malaysia which is part of a yearlong celebration being held and the concert showcases Japan’s current Top Female All Girl Band – “SCANDAL” in their SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 CONCERT.

The concert which starts off at 8.00pm will also feature one local opening act under the same music label.

This is first time, the artiste known as SCANDAL will be performing in Malaysia and it will be a great opportunity for all their Malaysian Fans to catch them performing LIVE here. The Concert will be part of their promotions tour for the Album “Queens are trumps - Kirifuda wa Queen” which will be launched by SONY Music Malaysia on the 1st week of November 2012.

Tickets can be purchased online or at stores via: www.ticketpro.com.my


For more details on the band, please visit their Official websites at:

SCANDAL Official Webpage:
http://www.scandal-4.com/

SCANDAL Official YouTube page
http://www.youtube.com/SCANDAL4VEVO

SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 - FB Event Page at: https://www.facebook.com/events/408193585901226/

SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 - Official Events Website: http://www.pipiluv.com/index_files/scandalspecial.htm



Hope to see you all there !!!

Take care and help keep supporting SCANDAL!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...